Konsumentvarning

Råd till våra medlemmar

Finns det fortfarande skrupelfria organisationer som försöker lura dig till att tro att de är kopplade till RCI för att sälja sina "tjänster". I många fall är dessa "tjänster" av mycket tveksam kvalitet och ibland finns de inte ens.

Vanligtvis ringer dessa organisationer upp personer eller skickar e-post och påstår felaktigt att de ringer från RCI eller på annat sätt är kopplade till RCI. Om du får sådana samtal eller e-post från personer som påstår att de kontaktar dig för eller efter överenskommelse med RCI ska du alltid, först och främst, be dem om uppgifter om det senaste bytet som du gjorde via RCI (t.ex. vart du reste och när). Om den som kontaktar dig inte kan ge tillfredsställande svar så tyder det på att organisationen inte är äkta och vi rekommenderar starkt att du avbryter all kontakt omedelbart, avslöja inga personuppgifter och köp inga tjänster som erbjuds. Meddela RCI om du får sådana tvivelaktiga samtal eller e-post, så att vi kan informera andra medlemmar och vidta åtgärder för att stoppa dem.

Vi rekommenderar också att du kontaktar Mindtimeshare (www.mindtimeshare.com), som är en konsumentorganisation som representerar europeiska konsumenter som har utsatts för bedrägerier relaterade till semestertid. De kommer, efter att ha fått ditt godkännande, att använda det du berättar för att vidta eventuella åtgärder så att verksamhet som misstänks vara oärlig publiceras och stoppas.