Semestertid – eller semestertidsägande – innebär att du köper en tidsperiod, vanligtvis en vecka eller mer, i ett semesterboende på en anläggning med bekvämligheter som kan bestå av en pool, bar, restaurang med mera.

Semestertid gör ägande av semesterbostäder ekonomiskt möjligt för dem som vill ha ett andra hem på en destination som de älskar, men kanske inte har råd att köpa ett helt ägarskap – eller så kanske de inte vill ha det ekonomiska åtagande som ett andra boende kräver.

Anläggningarna erbjuder vanligen ett alternativ för ägande av en vecka, med möjlighet att köpa ytterligare veckor på samma anläggning, eller vid andra som ägs av samma exploatör. Om du bestämmer dig för att inte åka till den anläggning du äger varje år ger dig ditt medlemskap i RCI chansen att sätta in din bytesvecka i vårt semesterutbytesprogram och boka en annan vecka på din hemmaanläggning, eller ta en annan vecka på en helt annan anläggning. Semestidsägandebostäder och destinationsklubbar erbjuder vanligen längre perioder av ägarskap över flera veckor – ofta på exklusiva boenden med förstklassiga lägen.

"RCI ger oss friheten att njuta av och få den semester vi vill ... Vi känner att den hjälp vi får förbereder oss för våra resor och vi känner aldrig något behov av att få en guidad rundtur eller åka med ett reseföretag. Detta berikar verkligen upplevelsen för oss och ger oss möjlighet att ta saker och ting i vårt eget tempo"

Jean-Louis och Marie-Françoise: RCI-medlemmar i mer än 20 år

GILLAR DU DET DU SER?

Våra medlemmar får tillgång till större rabatter, fler semesteralternativ och flexibla sätt att betala.