Kuluttajahälytys

 

Ohjeita jäsenillemme

Kuten jäsenemme huomaavat muista tällä sivulla olevista varoituksista, häikäilemättömät organisaatiot yrittävät edelleen johtaa Teitä harhaan uskottelemalla, että ne ovat toimivat yhdessä RCI:n kanssa, jotta ne saisivat myytyä "palveluitaan". Monissa tapauksissa nämä "palvelut" ovat erittäin huonolaatuisia tai yksinkertaisesti niitä ei ole olemassa.

 

Näille organisaatioille on tyypillistä, että ne soittavat yllättäen tai lähettävät sähköpostia pyytämättä ja valheellisesti ilmoittavat olevansa RCI:stä tai toimivansa yhteistyössä RCI:n kanssa. Jos saatte puhelun tai sähköpostia henkilöltä, joka ilmoittaa ottavansa Teihin yhteyttä RCI:stä tai RCI:n suostumuksella, Teidän tulee aina, ennen kuin teette mitään muuta, pyytää henkilöä vahvistamaan tiedot viimeisimmästä RCI:n järjestämästä vaihdostanne (eli Vaihtoloman kohde ja ajankohta). Jos ette saa tyydyttävää vastausta, on syytä epäillä, että organisaatio ei ole aito, ja ehdoton ohjeemme on, että lopetatte kaiken yhteydenpidon välittömästi, ette paljasta henkilötietojanne ettekä osta tarjottuja palveluja. Pyydämme myös Teitä ilmoittamaan RCI:lle, jos saatte epäilyttäviä puhelinsoittoja tai sähköpostiviestejä, niin että voimme kertoa asiasta muille jäsenillemme ja ryhtyä toimenpiteisiin tällaisen toiminnan lopettamiseksi.

 

Suosittelemme myös, että harkitsette yhteydenottoa organisaatioon nimeltä Mindtimeshare (www.mindtimeshare.com), joka on kuluttajayhdistys ja edustaa eurooppalaisia kuluttajia, jotka ovat olleet lomaosakkeisiin liittyvien petosten uhreja. Jos annatte suostumuksenne, Mindtimeshare käyttää antamianne tietoja lisätutkimuksiin ja ryhtyy mahdollisuuksien mukaan toimenpiteisiin, joiden avulla epäilyksen alainen epärehellinen toiminta saadaan julkisuuteen ja lopetettua.

 

Resort Care Europe

RCI on saanut lukuisia ilmoituksia, että yllä olevasta organisaatiosta otetaan yhteyttä RCI:n jäseniin ja kerrotaan vilpillisesti, että puhelu tulee RCI:ltä. Uskomme, että tämä organisaatio liittyy organisaation nimeltä Resort Servie Care (joka käytti samanlaisia epärehellisiä myyntikeinoja). Haluamme tehdä selväksi, ettei meillä ole mitään suhdetta tai yhteyttä kumpaankaan näistä organisaatioista, ja väitteet, että ne edustavat RCI:tä, ovat täysin vääriä. Ehdoton ohjeemme onkin, että RCI:n jäsenet eivät ole missään tekemisissä näiden organisaatioiden kanssa ja että he ilmoittavat meille, jos jompikumpi niistä yrittää ottaa heihin yhteyttä.

 

Easy Consulting SL - Spa

RCI:lle on tullut ilmoituksia, että tämä organisaatio ottaa yhteyttä RCI:n jäseniin ja valheellisesti ilmoittaa, että puhelu tulee RCI:ltä.

 

Easy Consulting SL toimii seuraavien tuotemerkkien parissa tai on yhteydessä niihin: The Gift Company, Bonus Week Breaks, Resorts Direct, Direct Resorts International, Extra Weeks, Extra Time Online, Sky Breaks, Sponsored Weeks, Sponsored Breaks, The All Inclusive Club, Anu Holidays ja The Ultimate Holiday Package. Pyydämme huomioimaan, että RCI:llä ei ole minkäänlaista suhdetta tai yhteyttä tähän yhtiöön tai yllä oleviin tuotemerkkeihin ja että kaikki väitteet, että tämä organisaatio edustaa RCI:tä, ovat täysin perättömiä. Ehdoton ohjeemme on, että RCI:n jäsenet eivät ole missään tekemisissä Easy Consulting SL:n kanssa ja että he ilmoittavat meille tarkat tiedot sieltä soitetuista puheluista.

 

“RCI Viajes”

RCI on tietoinen yllä mainitusta organisaatiosta, joka käyttää verkko-osoitetta www. rciviajes.com. Haluamme selventää, että RCI:llä ei ole minkäänlaista suhdetta tai yhteyttä organisaatioon “RCI Viajes” ja että “RCI Viajes” -organisaatiolla ei ole oikeutta käyttää millään tavoin RCI:n nimeä tai logoa.

RCI on ryhtynyt toimenpiteisiin lopettaakseen “RCI Viajes” -organisaation taholta tapahtuvan hyväksikäytön. Ehdoton ohjeemme on, että RCI:n jäsenet eivät asioi “RCI Viajes” -nimisen organisaation kanssa.

 

Update 1st October 2013

Koskien yllä olevassa kappaleessa mainittua toimintaa RCI aloitti oikeustoimet sekä Resort Care Europea että Resort Servie Carea vastaan Mercantile Court -tuomioistuimessa Valenciassa vuoden 2012 lopulla.

Asiassa 30.9.2013 suoritetun kuulemisen jälkeen tuomioistuin määräsi, että 1) sekä Resort Care Europen että Resort Servie Caren tulee välittömästi lopettaa RCI:n nimen käyttö ja 2) niiden tulee julkaista tuomioistuimen antama määräys kahdessa Britannian kansallisessa tiedotusvälineessä. Lisäksi Resort Servie Care määrättiin maksamaan RCI:lle korvausta ja oikeudenkäyntikulut.

Tämän tapauksen lopputulos korostaa sitä, että RCI suhtautuu äärimmäisen vakavasti sen kaltaiseen toimintaan, jota Resort Care Europe ja Resort Servie Care ovat harjoittaneet ja että emme epäröi oikeustoimiin ryhtymistä suojellaksemme itseämme ja jäseniämme, kun siihen on aihetta.