Kuluttajahälytys

Ohjeita jäsenillemme

Kuten jäsenemme huomaavat muista tällä sivulla olevista varoituksista, häikäilemättömät organisaatiot yrittävät edelleen johtaa Teitä harhaan uskottelemalla, että ne ovat toimivat yhdessä RCI:n kanssa, jotta ne saisivat myytyä "palveluitaan". Monissa tapauksissa nämä "palvelut" ovat erittäin huonolaatuisia tai yksinkertaisesti niitä ei ole olemassa.

Näille organisaatioille on tyypillistä, että ne soittavat yllättäen tai lähettävät sähköpostia pyytämättä ja valheellisesti ilmoittavat olevansa RCI:stä tai toimivansa yhteistyössä RCI:n kanssa. Jos saatte puhelun tai sähköpostia henkilöltä, joka ilmoittaa ottavansa Teihin yhteyttä RCI:stä tai RCI:n suostumuksella, Teidän tulee aina, ennen kuin teette mitään muuta, pyytää henkilöä vahvistamaan tiedot viimeisimmästä RCI:n järjestämästä vaihdostanne (eli Vaihtoloman kohde ja ajankohta). Jos ette saa tyydyttävää vastausta, on syytä epäillä, että organisaatio ei ole aito, ja ehdoton ohjeemme on, että lopetatte kaiken yhteydenpidon välittömästi, ette paljasta henkilötietojanne ettekä osta tarjottuja palveluja. Pyydämme myös Teitä ilmoittamaan RCI:lle, jos saatte epäilyttäviä puhelinsoittoja tai sähköpostiviestejä, niin että voimme kertoa asiasta muille jäsenillemme ja ryhtyä toimenpiteisiin tällaisen toiminnan lopettamiseksi.

Suosittelemme myös, että harkitsette yhteydenottoa organisaatioon nimeltä Mindtimeshare (www.mindtimeshare.com), joka on kuluttajayhdistys ja edustaa eurooppalaisia kuluttajia, jotka ovat olleet lomaosakkeisiin liittyvien petosten uhreja. Jos annatte suostumuksenne, Mindtimeshare käyttää antamianne tietoja lisätutkimuksiin ja ryhtyy mahdollisuuksien mukaan toimenpiteisiin, joiden avulla epäilyksen alainen epärehellinen toiminta saadaan julkisuuteen ja lopetettua.

 

Praetorian Legal

Tietojemme mukaan yritys nimeltä Praetorian Legal (joka ei ole asianajotoimisto) on ehkä ottanut yhteyttä useisiin RCI-jäseniin. Praetorian tarjoutuu ilmeisesti ottamaan yhteyttä RCI:hin jäsenten puolesta jäsenyyksien peruuttamiseen liittyvissä asioissa.

Praetorianin palvelut ovat maksullisia. Useimpiin kysymyksiin ja huolenaiheisiin saa kuitenkin nopeasti ja ilmaiseksi vastauksen ottamalla yhteyttä suoraan RCI:hin.

Pyydämme, että jäsenemme, joihin Praetorian ottaa yhteyttä, kieltäytyisivät maksamasta heidän palveluistaan, ja ottaisivat suoraan yhteyttä RCI:hin.

 

Club Class/ ITRA/ RCI Action Group

Tiedämme, että ITRA väittää aloittaneensa oikeustoimet RCI Europea vastaan ja on yrittänyt saada jäseniä mukaan erilaisin keinoin – viimeisimpien tietojemme mukaan RCI Action Group -nimisen organisaation kautta. Vahvistamme, että monet nykyiset ja entiset jäsenet aloittivat oikeustoimet RCI Europea vastaan Lontoon korkeimmassa oikeudessa. Oikeustoimet käsittivät neljä vaadetta. RCI kiisti väitteet, ja 20. lokakuuta 2016 annetussa päätöksessä korkein oikeus ratkaisi asian RCI:n hyväksi.

 

www.timesharecompensation.co.uk (tammikuu 2017)

Olemme tietoisia kyseisestä verkkosivustosta/yrityksestä, joka väittää tarjoavansa korvauksia ja hyvityksiä kuluttajapalveluista, vaikka ei ole asianajotoimisto. Verkkosivustossa kerrotaan RCI Action Groupin RCI:tä vastaan nostamista syytteistä, jotka on mainittu yllä. Kuvaus on harhaanjohtava ja sisältää väitteitä, jotka ovat täysin valheellisia. Haluamme painottaa, että korkein oikeus ratkaisi asian RCI:n hyväksi ja hylkäsi kaikki RCI:tä vastaan nostetut vaatimukset. Pyydämme, että jäsenemme eivät olisi tekemisissä kyseisen yrityksen kanssa.

 

sellmytimeshare.tv
Monster Rewards SL

Huomaa, että sellmytimeshare.tv tai Monster Rewards SL eivät liity RCI:hin millään tavalla. Emme hyväksy sellmytimeshare.tv- tai Monster Rewards SL -sivustoissa myytäviä tuotteita tai palveluita, ja kaikki sellmytimeshare.tv-sivuston viittaukset RCI:hin on tehty ilman RCI:n valtuutusta.

Yhdistyneen kuningaskunnan poliisi aloitti Monster Travel- ja SellMyTimeShare.tv-sivustoihin liittyvän tutkinnan 28. marraskuuta 2017 ja suoritti etsintöjä useissa toimitiloissa ja pidätti asianosaisia. Tutkinta on vielä kesken.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvat kyseisiin tai vastaaviin yrityksiin liittyvistä asioista huolestuneet kuluttajat voivat tehdä yrityksistä ilmoituksen osoitteessa http://actionfraud.police.uk tai soittamalla numeroon 0300 123 2040.

 

EZE Group

Perjantaina 17. marraskuuta EZE Europe Ltd:n Dominic O’Reilly (EZE Groupin toimitusjohtaja) ja hänen tyttärensä Stephanie O’Reilly (EZE Europe Ltd:n johtaja) todettiin syyllisiksi Birminghamin käräjäoikeudessa Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajien suojelusta kaupallisilta menettelyiltä vuonna 2008 annetun asetuksen rikkomisesta. Tuomio johtui lomahyvitysten ja concierge service -palveluiden harhaanjohtavasta myynnistä ja siihen liittyvistä lomaosakkeen omistajille tarjotuista lakipalveluista.  Lomahyvityksiä tarjoavat yritykset ovat saaneet varoituksia Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaisilta.